sunnuntaina, kesäkuuta 15, 2014

Kahden pyörälenkin päivä

Pyöräilyssä on ollut taukoa erinäisistä syistä, mm. työkiireiden ja Italian matkan vuoksi. Kauniina sunnuntaina olikin sitten ilo istua pyörän selkään kaksi eri kertaa.

Aamulla menimme ensin Hollolaan auttamaan anoppia, jonka hoiviin saimme jättää ensin vanhan mäyräkoiramme pyöräilyn ajaksi. Meillä oli pyörät pakettiautossa, joten saatoimme ajaa kohtuullisen noin 30 kilometrin lenkin Hersala-Messilä-Salpakangas-Soramäki-Vesala-Hälvälä-Kirkonkylä-Pyhäniemi-Hersala.

Lenkki oli oikein sopiva polkaisu tässä vaiheessa kautta, jolloin vielä kärsin kirjoitustalven kipeyttämästä selästä ja olen muutenkin aika rapakunnossa. Messilän mäessä huomasin, miten pahasti selkäjumi vie voiman jaloistakin, mutta lähtöpisteeseen palattuani olin taas onneksi ihan voimissani. Mitä nyt käsissä ja varpaissa pisteli puutumuksen jäljiltä...


Päivän toinen ajo oli vielä lyhyempi, piipahdus Ahtialan vanhalla asemalla, jossa järjestettiin todella elämyksellinen Runo matkustaa -tilaisuus. Yhteen suuntaan matka keskustasta on noin 8 kilometriä. Ahtialan suuntaan on lisäksi varsin vähän mäkiä, joten iltapäivän 15-16 kilometrin lenkki kävi hyvästä jäähdyttelystä.

Ahtialan vanha rautatieasema on muuten aivan loistava kohde jatkossakin kotiseutupyöräilylle.

Ainakin elokuun puolivälissä on tiedossa Höyrymarkkinat, jolloin paikalle pääsee myös höyryjunalla. Muutenhan talo on yksityiskoti, joten aivan koska tahansa sen pihaan ei kannata pölähtää.


Aseman tapahtumassa sain jälleen kerran vastailla kysymyksiin Pöräilyoppaasta, jonka painos loppui vajaassa kolmessa viikossa. Onneksi kartat ja tekstit saatiin myös verkkoon, joten halukkaat voivat käydä lataamassa ne sieltä. Yksi ihminen kertoi, että kirjastonkin oppaissa on varausjonoa, joten nettiversio on tosiaan tarpeen.


Ei kommentteja: