sunnuntaina, tammikuuta 27, 2008

Sunnuntain keittoateria

Sain ilokseni tänään koko perheen koolle syömään. Kun joukossa on kasvissyöjä ja erilaisia allergioita, on pehmeä kasviskeitto aina hyvä vaihtoehto. Ja oheen kuuluvat lämpimät voileivät, jotka tällä(kin) kertaa olivat hyvin italialaisvaikutteisia tomaatin, basilikan ja pecorino-juuston makuineen. Osassa oli mukana myös pikkelssikanttarelleja.

Kasviskeittoon pilkoin tänään porkkanaa, purjoa, valkosipulia, palsternakkaa, pienen palan paprikaa, kesäkurpitsaa ja ruusukaalia. Muut vihannekset keitin ja soseutin, ruusukaalinpuolikkaan kypsensin joukossa kokonaisena. Mausteita oli monenlaisia, ja keitto tarjoiltiin smetanan kanssa. Juomaksi vichyä ja valkoviiniä.
Ruuan pitää olla hyvää, mutta eivät edullisuus ja terveellisyyskään haittaa. Jos itse ruoka syntyy edullisista vihanneksista, raaskii ostaa vähän kalliimpaa juustoa ja sitä viiniäkin. Vatsa tulee täyteen mutta voi silti hyvin.

Viikonloppu päättyi syvävenyttelyyn, joka teki todella hyvää eilisen hiihtolenkin jälkeen ja ennen työviikkoa. Nyt väsyttää!

1 kommentti:

I.O.Rumdum kirjoitti...

Hei, noi lämppärileivät on tosi hyvä idea soseutetun kasviskeiton kanssa. Miks, oi miks, mullei oo täällä sieniä??? Voiskohan siitakkeista saada aikaan jotain? Herkkusieniäkin kaupan hyllyssä on. Mä haluaisin aivan "tavallista" metsäsekasienisalaattia, jossa on kermaa ja sipulia. Voiskohan sitä tehdä herkkusienistä tai siitakkeista...? Hmm..