maanantaina, lokakuuta 22, 2007

Ahkera viikonloppu

Viikonloppu ja tämä maanantaipäivä ovat olleet niin upeita, että jokainen täysijärkinen viettäisi aikansa vain ulkona. Lauantaina onnistuinkin toteuttamaan sienireissun, mutta eilinen meni kokonaan suurisuuntaisen muutto- ja remonttioperaatiomme yhdessä nurkassa. Siivosimme maalla vinttiä ja rakensimme sinne varastohyllyjä, jotta voimme siirtää osan kaupunkiasunnon säästettävistä tavaroista säilöön. Ja meillä on todella tehty jo karsintaa, sillä kukaan ei halua raahata turhakkeita ensin neljää korkeaa kerrosta (huonekorkeus 310) kantaen alas (ei hissiä) autolle ja yhtä erittäin (340) korkeaa kerrosta niin ikään käsipelillä loppusijoitukseen. Mutta kuka silti haluaisi luopua 30 vuoden keräilyn tuloksena kertyneistä äänilevyistä, kirjoista ja sarjakuva-albumeista?

Ihan täysin alusta emme miehen kanssa hyllyjä rakentaneet, sillä löysimme viisi oikein hyvää valkoista hyllykköä viidenkympin yhteishintaan Patina-kierrätyskeskuksesta. Sillä samalla reissulla tosin kaatui unelmani uudesta tammisesta ruokapöydästä, sillä mies löysi jatkettavan puuviiluisen kierrätyspöydän, jonka hän osti viidelläkympillä. Sain sen verran pidettyä puoleni, että tingin mukaan yhden pinnatuolin, joka sopii hyvin aiemmin hankkimiin Tapiovaaran keittiöntuoleihin.

Lauantain sienireissulla oli taas todellinen sadonkorjuutunnelma, sillä tuttu mäenrinne ei tahtonut tyhjentyä ollenkaan suppilovahveroista. Sormet kohmeessa koukin, noukin ja poimin pari tuntia -vasta kotona huomasin, että myös alaselkä ja takamus olivat jäässä pitkästä kyykkimisestä. Jopa kuivatusalustat loppuivat kesken, kun asettelin saalistani kuivumaan. Osan sienistä tietenkin käytin heti kalaruuan lisukkeena.

Ei kommentteja: