perjantaina, maaliskuuta 29, 2013

Aamuhiihto sumuisella järvellä

Näkymä Lahdesta kohti pohjoista
Pääsiäisen säät näyttävät sikäli lupaavilta, että kylmiä öitä ja aurinkoisia päiviä on luvattu pyhien yli. Yhdistelmä takaa hankikannot jäälle ja oletettavasti myös peltoaukeille.

Rautakankareelta kohti kaupunkia
Mies ja minä lähdimme tänä aamuna Vesijärven jäälle seitsemän jälkeen. Ei tuullut yhtään ja maiseman yllä roikkui vielä aika tiivis sumupilvi. Oli huima tunne katsoa tuttuun horisonttiin, jossa normaalisti näkyy saaria tai vastaranta. Tänä aamuna näkyi vain valkoista jäätä, sumua ja sinistä taivasta.

Hiihtolenkkimme oli tavallistakin tavallisempi eli kolmiolatu, joka käy Rautakankareella, Mukkulassa ja päättyy kaupungin puolella satamaan. Me starttasimme Teivaan satamasta, siis muutaman sadan metrin päässä Sibeliustalosta ja matkustajasatamasta.

Myllysaaren rannassa sumu ei tuntunut.
Tuuleton aamu tuntui minusta tosi ihanalta, koska missään vaiheessa ei tarvinnut puskea päin vastatuulta. Puoliso sen sijaan valitti, että kostea sumu tunkeutui luihin ja ytimiin. No, hän joutui hiihtämään minun tahdissani kovin hitaasti omaan normaalivauhtiinsa verrattuna, ja ehkä pukeutumisessakin oli tuijotettu enemmän lämpö- kuin kosteusmittaria.

Hyvä aamulenkki kuitenkin. Kotiin tultuamme kello oli vasta yhdeksän ja koko päivä oli vielä edessäpäin. Pitkäperjantain kunniaksi aloin valmistaa juhlavaa salaattia ja vuohenjuustolla maustettua punajuurikeittoa, jonka nautimme myöhäisellä lounaalla tyttären ja hänen puolisonsa kanssa.

Ei kommentteja: