sunnuntaina, syyskuuta 17, 2006

Kuivatut herkkutatit tuoksuvat


Kuivatut herkkutatit
Originally uploaded by InaRuo.
Tyttären mielestä kuivatut herkkutatit eivät ihan oikeuta huudahdukseen "eivätkö ne ole kauniita?". Jos ei muovipurkkeihin pakattu estetiikka vetoakaan, tuoksu ainakin on huumaava. Sen on huomannut myös mopsi, joka varastaa sekä tuoreita että kuivattuja herkkutatteja, jos vain silmä välttää. Sieniretken jälkeen se kyttää perkaajan jaloissa ja odottaa mahdollisesti putoavia herkkupaloja. Metsässä koiraa saa ihan vahtia, ettei se unohdu syömään perkausjätteitä ja jää jälkeen muista. Ja jos kuivattu sienilastu putoaa, on pikkukoira salamana paikalla. Mopsi on erikoistunut nimen omaan mietoihin tatteihin, mutta kerran olen nähnyt sen nappaavan myös nurmikuukusen, jonka se söi onnellisena.

1 kommentti:

Ina Ruokolainen kirjoitti...

Ei Päijät-Hämeen kangasmetsissäkään ole liikaa satanut, mutta ihmeesti tatit nousivat heti viime viikon sateiden jälkeen. Nyt odotan ensi keskiviikoksi luvattua vettä, sillä haluaisin löytää myös rouskuja. Muutaman pienen ja kauniin karvarouskun olen poiminut, mutta niistä ei riitä kuin yhteen pieneen salaattiin.
Kiitos blogiosoitteestasi, vaikutti mielenkiintoiselta. Seurailen, vaikka en jaksakaan kirjata mielenkiintoisia seurattavia linkkilistaan.