lauantaina, elokuuta 25, 2012

Syntymäpäivälahjaksi sienestystä

Elämme kahden koiramme ja minun yhteistä syntymäpäiväviikonloppua. Puoliso ehdotti meille sankareille yhteistä sienireissua. Hyvä lahja, sillä niin 15 vuotta tänään täyttänyt mopsi kuin huomenna 14 täyttävä mäyräkoira alkavat olla metsässä henkilökohtaisen avustajan tarpeessa. Minä siis saisin sienestää rauhassa, mies toimisi taluttajana ja tarpeen mukaan nostelijana.

Lähtöhetkellä aamulla mopsi kuitenkin ilmoitti hyvin selvästi, että se halusi jäädä tyynylle nukkumaan. Se sai jäädä, me muut kolme lähdimme metsään. Valitsin kohtalaisen vaativan rinteen Messilän läheisellä luonnonsuojealueella.

Ja hyvin toimi! Sain ryömiskellä ryteiköissä ja kiipeillä kivillä vain sienten perässä, kun koira ja taluttaja etsivät hieman helpommat reitit. Heidänkin tielleen osui ihan kiitettävästi mustarouskuja ja suppilovahveroita, jotka muodostivat retken pääsaaliin.

Kotiin palattuamme tapasimme syntymäpäiväsankarin nukkumasta siltä samalta tyynyltä aivan tyytyväisenä. Se sai toki osallistua sienisaaliin jalostukseen ja lounasruuan kokkaukseen. Jokaisella on vahvuutensa.

Ja onhan myös mopsi on elämässään sienestänyt monen monta kertaa - viimeksi reilu viikko sitten kotipihalla maalla. Kuva siltä reissulta.

Ei kommentteja: