keskiviikkona, elokuuta 22, 2012

Maailman paras sienisalaatti

Jalostin toissapäivänä löytämäni mustarouskut (+muutaman kangasrouskun ja yhden karvalaukun) sienisalaatiksi seuraavalla reseptillä:
  • n. 3 dl ryöpättyjä, suolattuja ja liiasta suolasta liotettuja rouskuja
  • 1 iso sipuli
  • 1 pieni ja sopivan hapan omena, esimerkiksi valkea kuulas
  • ½ dl öljyssä säilöttyjä aurinkokuivattuja tomaatteja silputtuna
  • 1 dl smetanaa
  • ½ rkl omenaviinietikkaa tai vaaleaa balsamicoa
  • persiljaa, timjamia, kirveliä ja/tai muita yrttejä silputtuna oman maun mukaan (kannattaa kokeilla ensin pieniä määriä)
Leikataan sienet, sipulit ja omena pieniksi kuutioiksi, silputaan aurinkokuivatut tomaatit ja yrtit. Sekoitetaan ja maustetaan smetanalla ja lorauksella etikkaa. Annetaan maustua useita tunteja, mieluiten yön yli. Syödään ihanien kesäperunoiden, tumman leivän tai minkä tahansa muun lähiruoan kanssa.

Ei kommentteja: