maanantaina, elokuuta 20, 2012

Nimikkosieniä

Nopea iltalenkki Messilän alueen metsiin antoi saaliiksi vuoden ensimmäiset mustarouskut. Olivatkin lähes ainoita rouskuja metsässä, sain oheen vain joitain kangasrouskuja ja yhden pienen ja kauniin karvalaukun. Mies ystävällisesti perkasi noin parin litran rouskusaaliini, joka päätyy huomenna salaattiin.

Muuta saalista olivat paljousjärjestyksessä suppilovahverot (n. kolme litraa, enemmänkin olisi ollut, mutta kovin pieniä), lampaankäävät (noin litra pieniä ja napakoita), kantarellit (puolisen litraa), mustat torvisienet (puolisen litraa), kangastatit ja rusko-orakkaat (yhteensä kolmisen desiä).

Suppikset ja mustat torvisienet menivät kuivumaan, muut paistosienet paistoin kuiviksi pannulla ja rouskut keitin ja suolasin kevyesti. Rouskuihin lisään suolaa aina silloinkin, kun se ei ole säilymisen kannalta välttämätöntä, sillä suola pitää sienen rakenteen napakkana. Liottaahan ne pitää aina ennen ruoaksi valmistamista, mutta silti mielestäni suolaus kannattaa.


Ei kommentteja: