tiistaina, toukokuuta 15, 2012

Korvasienessä keskellä kaupunkia

Ystävä vinkkasi, että hänen miehensä oli löytänyt korvasieniä koiralenkillä yhdestä kaupunkimme puistoista. Päätin lähteä iltakävelylle samalle harjulle, joka tosiaan on aivan Lahden keskustan kupeessa. Eikä tarvinnut ottaa kuin muutama askel sivuun varsinaiselta polulta, niin siinä niitä oli. Muutaman kymmenen neliön alueelta harjun reunalta keräsin heti litran, tipotellen pitkin metsäistä puistoaluetta toisen mokoman.

Onhan se vähän nurinkurista, että käytin viikonloppuna puoli päivää ajelemalla ympäri maakuntaa autolla ja etsimällä sopivia hakkuuaukkoja löytämättä mitään. Herkut odottivat samaan aikaan aivan kotinurkilla, josta sain ne mukaani reilun tunnin iltakävelyn aikana.Löytö innostaa koluamaan lähimetsiä nyt ihan toisella asenteella. Kiirastorstaina otan pyörän alle ja laajennan reviiriä sentään muutaman kilometrin päähän.

Ei tarvita mitään metsänhakkuita; riittää että on mäntykangasta, jossa ilmeisesti ihmiset ja koirat rikkovat maanpintaa sopivasti. Täytyy erikseen kiittää ystävää vinkistä, joka sai minutkin katsomaan taas ympäristöä uusin silmin.

Ei kommentteja: