sunnuntaina, kesäkuuta 24, 2012

Prinsessa hoidossa

Puolimäykky (vas.) ja täysmäyräkoira sohvalla.
Tytär miesystävineen jätti koiranpentunsa meille hoitoon juhannuksen ajaksi. Vajaan vuoden ikäinen prinsessa on täällä nyt toista kertaa pidempään ja alkaa siksi tuntea jo sekä talon tavat että ympäröivät puistoreitit.

Ensimmäinen päivä ja yö menivät koiralta odotellessa, milloin ovella rasahtaa lupaavasti ja isäntäväki tulee takaisin. Viime yönä nukuimme jo tosi hyvin, ja tänään pikkukoira on jopa halunnut syliin. Asiasta kannattaa mainita, sillä tämä neito ei ole mikään sylissä kiehnääjä.

Kaikkein hauskinta on kuitenkin se, että omat vanhat koiramme ovat hyväksyneet neitosen joukkoonsa. Jo ensimmäisellä kerralla se ystävystyi mäyräkoiran kanssa. Tällä kertaa kaksikko on leikkinyt oikein kunnolla, vaikka kohta 14-vuotiaan mäykkyrouvan vauhti ei ihan riitäkään nuorelle puolimäykylle (toinen puoli pinseriä).

Lähes 15-vuotias mopsi ei enää havainnoi ympäristöä juurikaan, mutta niin vain sekin oli hetken mukana ystävällismielisissä päiväkähinöissä lounaspöydän alla. Se muuten jaksaa aina huvittaa, miten paljon hauskempaa koirista on painia ja kähistä ihmisen jalan päällä kuin esimerkiksi kahden metrin päässä.

Tänään käväisimme maalla sillä ajatuksella, että koirat voisivat vähän juoksennella vapaana. Täällä kaupungissahan on koko ajan kuljettava narun päässä, mikä on etenkin nuorisoedustajan mielestä paha asia, kun tekisi mieli lähteä vetämään juoksurundia. Sen verran kuitenkin satoi, ettei edes pentu viitsinyt intoilla vapaudestaan ihan hirveästi. Pari kertaa kiersimme tontin ja se oli siinä.

Sen verran edistin hyötyhommia, että murskasin kuivamassa olleet nokkoset ja lisäsin kunnostettuun klaffipöytään yhden maalikerroksen. Jälkimmäinen työ oli siinä mielessä haastava, että kolme koiraa halusi koko ajan kiehnätä työmaalla. Tällä kertaa kuitenkin selvisimme ilman oransseja turkinsomisteita.

Huomenissa hoitokoira lähtee kotiin, mikä kyllä taas helpottaa arkipäivää. Kolmen kovin eri-ikäisen ja -vauhtisen koiran ulkoiluttaminen ei onnistu ihan hirveän hyvin yhdeltä ihmiseltä. Sisäleikitkään eivät selvästi ole ihan tarpeeksi vauhdikkaita pennulle. Mutta kyllä sillä on ihan hyvä loma ollut, mikä näkyy koirien nukkuma-asennostakin. Ja totta kai nuori neito on tervetullut taas pian uudestaan.

Ei kommentteja: