torstaina, kesäkuuta 21, 2012

Kotiseutupyöräilyä: Riihelä

Kello kahden aikaan tänään iltapäivällä totesin, ettei kukaan enää vastaa työasioissa puhelimeen. Niinpä päätin kipaista pikaiselle kotiseutupyöräilylle ennen illansuun saunavuoroamme.

Tällä kertaa suunnaksi valikoitui länsi, johon suuntaan olen tällä kaudella lähtenyt vain parilla korvasienireissulla. Hollolaan ja Hämeenlinnaan suuntaavalla tiellä on jo heti keskustan ulkopuolella vastassa ihan kunnioitettava Kärpäsenmäki, sen jälkeen suhteellisen tasaista harjun päälle rakennettua maantietä kilometrikaupalla.

Minä päätin jatkaa Kärpäsenmäen jälkeen muutaman kilometrin ja kääntyä sen jälkeen Riihelään, joka taitaa olla Lahden kaupungin ensimmäinen asuntomessualue jostain 1970-luvulta. Kovin monta kertaa minulla ei ole alueelle ollut asiaa, joten pääsin katsomaan todella uusia maisemia. Ensimmäinen yllätys oli jyrkähkö alamäki, joka vie ensin itse asuinalueelle ja sen jälkeen Okeroisiin.


Pysähdyin Riihelässä ostamaan jäätelön ja seuraavan kerran puistoon, jota halkoi pitkulainen lammikko. Kävin myös ihailemassa rivitalokatua, jonka talorivien takaa pystyi aavistamaan vehreät pihat.


Riihelästä ajoin Ala-Okeroistentietä Hennalankadulle, jossa sijaitsee pitkä rivi Lahden suuryrityksiä. Maisema vaihtui tehokkaasti aivan muutaman kilometrin matkalla. Isoin yllätys tosin oli iso K-Supermarket, joka on noussut alueelle sitten viime ajeluitteni.

Kilometrejä lenkilleni tuli yhteensä noin 15, mikä oli ihan hyvä puolikkaan työpäivän ja saunan välinen harjoitus, etenkin kun matkalle osuu muutama keskimääräistä haastavampi mäki.

Ei kommentteja: