perjantaina, maaliskuuta 22, 2013

Versoja keitossa ja pestossa

Herneenversoja on kasvamassa ympäri huoneistoa, joten harvensin vähän ensimmäistä satoa ryhtyessäni laittamaan keittoa kaapista löytyvistä vihanneksista. Otin kohtuukokoisen palsternakan, purjon ja versoja, keitin suolatussa vedessä pehmeiksi. Soseutin ja lisäsin hieman lipstikkasuolaa ja mustapippuria sekä jääkaapista löytyneen vuohenjuustonjämän.

Innostuin vielä kokeilemaan auringonkukanversoja peston tapaan: kourallinen vihreitä versoja, yksi valkosipulinkynsi, hieman suolaa, oliiviöljyä ja kourallinen kaapista löytyneitä siemeniä (salaattisekoitus) ja mantelilastuja. Survaisin tahnaksi sauvasekoittimella.

Vihreä keitto oli tosi hyvää. Aateloin maun vielä lusikallisella smetanaa ja pestolusikallisella. Keiton kanssa söin ruisleipää.

Ei kommentteja: