sunnuntaina, maaliskuuta 24, 2013

Pääsiäistunnelmaa vintillä

Tämän sunnuntain liikuntasuoritus oli meille kuuluneen vinttikomeron siivous vanhassa talossa Lahden keskustassa. Raahasimme hissittömän talon viidennestä eli vinttikerroksesta pakettiauton tavaratilan täyteen romua, joka lähtee lajiteltuna huomenna jätekeskukseen. Toki komerossa oli jokunen säästettäväkin huonekalu ja muu tavara - tiedossa on siis vielä toinen kuljetusreissu.

Omia syntejä oli lähes kolmenkymmenen vuoden ajalta, niiden alla ja takana aika paljon myös jo edellisen sukupolven tai aivan tuntemattomien romppeita. Erikoisin ja hauskin piilo löytyi ulkoseinän viereltä, jossa oli enää ryömimiskorkeus katon lappeen alla. Joku oli perustanut sen alle leikkipaikan, josta löytyivät mm. nämä pääsiäisaiheiset kortit. Jätin kortit kiinni laudoitukseen, ehkä joku katon paikkaajista saa niistä hupia.

Toinen kuva tulee Rautakankareen majalta, jonne piipahdimme eilen taas hiihtolenkillämme Vesijärven jäällä. Koirien omistajat olivat kuulemma pilkillä ja koirat siksi ovella "hoidossa", että ne olivat liian ahneesti käyneet kalansaaliiden kimppuun.

Ilmeisesti tänäänkin olisi ollut upeat olosuhteet, mutta aina ei ehdi. Saa nähdä, riittääkö jäätä ja kelejä vielä pääsiäiseksi.

Ei kommentteja: