sunnuntaina, kesäkuuta 02, 2013

Pyöräilyä, parveketta ja muuta puuhailua

Onneksi olemme aamuvirkkuja, muuten tällaisena +30-asteen hellepäivänä ei saisi mitään aikaiseksi. Päivän pyörälenkin teimme aamulla kahdeksan ja kymmenen välissä ja selvisimme ilman lämpöhalvausta tai palaneita käsivarsia. Erityisen mieleenpainuvia tänään olivat kesäiset tuoksut ja täydessä kukassa olevat valtavat sireenipuskat kylänraiteilla.

Ajoimme Lahden keskustasta ensin hetken pohjoiseen eli Takkulaan, josta käännyimme itään Sipurantielle ja kohti Ahtialaa. Ahtialasta taas on suora yhteys Nastolan Villähteelle ja sieltähän pääsee kätevästi Orimattilan Pennalaan. Loppumatka olikin paluuta Lahteen sen eteläisten kaupunginosien Renkomäen, Patomäen ja Launeen läpi. Kilometrejä tuli noin 45.

Aamulenkin jälkeen söimme varhaisen lounaan ja puuhastelimme hieman parvekkeella. Tai siis puoliso viritteli minulle ripustussysteemin, johon saan riippuvan puutarhan eli muutaman amppelin. Tähän asti olen ehtinyt täyttää yhden pöydän yrttiruukuilla ja istuttaa parvekkeen lattialla seisoviin isoihin ruukkuihin tomaattia, chiliä, lipstikkaa ja ruohosipulia.

Iltapäivällä käväisin vielä maalla noukkimassa kieloja, korjaamassa raparperisatoa ja noutamassa turhaksi käyneen pikkuauton, jolle yllättäen löytyi ostaja. Pienen koeajon jälkeen jätin ajoneuvon tulevalle omistajalle ja palasin kotiin harvinaisen uupuneena ja hikisenä.

Vielä yksi hajahavainto rytinällä tulleesta kesästä: koiralenkillä näin Lahden Kirkkopuistossa ison ryppään herkkusieniä. Päivällä ei ollut kameraa mukana, joten kipaisin illansuussa paikalle. Muutamassa tunnissa sienet olivat pahentuneet täysin kuumuudessa, nurmikolla oli enää yksi lakki, joka vielä oli valkoinen. Täytyy toivoa, ettei koko sienisesonki ole tällaista kilpajuoksua kuumuuden kanssa.

Ei kommentteja: