sunnuntaina, tammikuuta 20, 2008

Sisäliikuntaa koko päivä

Illan sääennusteet antoivat pienen toivon siitä, että ensi viikolla nähtäisiin sekä pakkasta että aurinkoa. Tuulinen ja tihkusateinen viikonloppu on varmasti vienyt aika monilta innon harrastaa ulkoliikuntaa. Minäkin pysyin sisällä: eilen remontti- ja siivoushommissa maalla, tänään kahdessakin liikuntasalissa. Sunnuntain päiväohjelmaan kuului kahden ja puolen tunnin itämaisen tanssin koreografiaharjoitus, illansuuhun taas puolentoista tunnin syvävenyttely.

Venyttelyssä moni osanottaja huomasi, miten tiukkoina pohkeet, lonkat ja jopa varpaiden lihakset ovat. Venyttelyn vetäjä, tanssija Mauri Mettovaara, oli tunnistanut oireet jo parin viikon aikana venyttelyryhmissä. Kävely osin jäisillä poluilla ja kaduilla on jäykistänyt kaatumista varovien lihakset. Hiihtämään ei monikaan ole päässyt, mutta myös harvoilla huonokuntoisilla laduilla saa nyt nilkat, polvet, lonkat ja alaselän kipeiksi.

Ehkä näillä keleillä pitäisi vain maata sohvalla huovan sisällä ja lukea kirjaa. Mutta kyllä tanssitunnillakin on nautinnollista, etenkin jos osaa nauraa ikuiselle osaamattomuudelleen. Erityiskiitos opettajallemme, tanssija Kaija Lipiäiselle, jonka mielestä me kaikki olimme taas suurenmoisia. Ihan itse kyllä huomasimme, miten se onkin aina niin vaikeaa yhdistää yksi käsi, toisen puolen jalka ja ehkä vielä joku päännyökytys mukaan! Hiki tulee pelkästä ajattelusta, puhumattakaan vatsalihasten rullauksesta. Mutta nyt kihelmöi ihanasti, joten jotain elämää siellä lihaksissa on (ainakin ollut)!

3 kommenttia:

I.O.Rumdum kirjoitti...

Olin eilen BodyPumpissa. Kaikkeen sitä vanhana joutuu. :) Hämmästyttävää on, että mihinkään ei satu, vaikka "rautaa" nostelinkin. Painot tosin olivat minimaaliset. Opettaja oli hämmästyttävä. Kike Elomaasta hieman vähemmnä lihaksikas versio minihameessaan. Ikää n. 65v ja naama ihan kirsitetty - ikuinen annustava hymy päällä: "Ooh, doesn´t it feel GREAT to to be a STRONG woman! Pump, girls, pump!" Voi luoja, tuolle tunnille täytyy päästä uudestaan pelkästään siksi, että nkee tämän naisen vauhdissa!:D

Ina Ruokolainen kirjoitti...

Hei, itse asiassa yhtiökumppanini on yrittänyt saada minua bodypumpiin, hän kuulemma selvisi hengissä muutaman vuoden takaisista yliopisto-opinnoistamme työn ohessa juuri pump-rääkin avulla! Mutta vielä en ole uskaltautunut.
Siinä olet mielestäni ehdottoman oikeassa, että karismaattinen vetäjä on usein liikunnan suola. Käyn ihan mielelläni satunnaisesti jossain jumpissa, joiden vetäjät ovat vain OK, mutta vakituiseksi vetäjäksi haluan oikean persoonan. Mainitsemani tanssinopettajat ovat kumpikin sellaisia, jo vuosia myös opettaneita ja oman ikäisensä näköisiä ja oloisia - ja taitavia. Tyttäreni myös kertoi olleensa Saksassa balettiopettajalla, joka oli 60-70 välillä oleva nainen, sekä mahtava persoona että huolenpitäjä.

Hauska muuten tuo lapsus: naama KIRSITETTY - oletko ajatellut hankkia sellaisen...?

I.O.Rumdum kirjoitti...

Hihihhihh, oon joo aatellu hankkia semmosen naaman:)