maanantaina, joulukuuta 31, 2012

Vaihtelevat hiihtokelit

Joulunpyhinä hiihdin joka päivä, niiden jälkeen olen ehtinyt ladulle pariin otteeseen. Minulle on osunut lähinnä kovia pakkasia, joissa on pitänyt miettiä ennen kaikkea pukeutumista. Kovin lukema oli -19 tapaninpäivänä Vierumäellä.

Vierumäellä tapaninpäivänä
Eilen en päässyt hiihtämään, koska olin päivän ystävän luona Järvenpäässä. Se oli ehkä onni, sillä ladut (kuten kadut ja tietkin) olivat suorastaan vaarallisen liukkaat kelissä, jossa alijäähtynyttä vettä oli satanut jäiseksi kalvoksi koko maiseman päälle. Uutinenkin kertoi, miten ladulta sivuun laskenut oli loukannut itsensä Tiirismaan vaikeissa maastoissa.

Pakkasella ei ole luistanut vielä yhtään kertaa todella hyvin, mutta toissapäivänä Lahden urheilukeskuksen sprinttiladulla oli jo vähän liikaa vauhdin hurmaa Teivaamäen suunnasta tulevassa alamäessä.

Toinen paha paikka oli Hiihtomuseon kohdalla jyrkän kävelysillan alla, jossa oli autonrenkaiden tekemä valli. Latuhan menee sillan yli juuri siksi, että sen alta pääsee ajamaan museolle. Vaan niin vain jollain oli ollut jotain niin tärkeää asiaa ovelle asti, että latu oli pitänyt ainakin hetkeksi aikaa pilata ja muuttaa suorastaan vaaralliseksi.

Tänään on suojasää, joka pehmentää kyllä lumen taas vähemmän vaarallisemmaksi. Mutta kunhan pakkanen taas koittaa, vesi ja osa märästä lumestakin jäätyy kovaksi koppuraksi. Laduilla jäinen pohja on periaatteessa hyvä, mutta haluan kyllä latuhöylän rikkovan vähän pintaa, ennen kuin uskallan lähteä vauhdikkaisiin mäkiin laskemaan.

Ei kommentteja: