tiistaina, helmikuuta 22, 2011

Kysymyksiä ja vastauksia

Haaste vastaanotettu Maijulta, joka pitää Männiköllä-blogia . Kiitos Maijulle haasteesta ja oheisesta tunnustuksesta!
Vastaan siis viiteen kysymykseen.

1. Milloin aloitit blogisi ?
Jo toukokuussa 2005, kun olin käynyt keräämässä korvasieniä sukulaisten kanssa.

2. Mistä kirjoitat blogissasi, mitä kaikkea se käsittelee?
Blogi alkoi intohimoisesta harrastuksestani, sienestyksestä, mutta jo alusta lähtien tiesin kirjoittavani myös muista luontoelämyksistä ja liikunnasta. Jonkin verran kerron myös ruoanlaitosta, etenkin sieniruoista, marjoista ja muusta lähiruoasta.

3. Mikä seikka tekee blogistasi erityisen verrattuna muihin?
En pidä blogiani kovin erityisenä. Kävijätilastoista olen kuitenkin huomannut, että ihmiset hakevat sieltä etenkin sienten kuvia ja sienireseptejä, joten ehkä se on erityistä. Haluan myös kertoa mahdollisuuksista hakea luontoelämyksiä aivan kaupungin keskustasta, josta pääasiassa lähden sekä hiihtämään että sienestämään.

4. Mikä sai sinut aloittamaan blogin kirjoittamisen?
Tein 2004 valmiiksi opinnot, joihin kuului blogikurssi. Aloitin ensin ammatillisen blogin Verkkomaisteri ja huomasin, että bloggaaminen on hauskaa. Pro Mustarousku syntyi oikeastaan vitsistä, sillä mieheni rakastaa mustarouskuja, jotka olivat pitkään viranomaisten ja sienikirjojenkin pannassa niiden mahdollisesti sisältämien karsinogenien ja ympäristömyrkkyjen vuoksi. Hän heitti kerran, että pitäisi perustaa pro mustarousku -liike. Kysyin sitten luvan, saanko käyttää nimeä sieniblogissani.

5. Mitä haluaisit muuttaa blogissasi ?
En oikeastaan mitään, koska blogin on tarkoitus olla päiväkirjan tyyppinen nopea väline, johon säilötään hetken tunnelmia. Kaikki kuvat tai tarinat eivät ole kovin ihmeellisiä, mutta ovatpa tallessa. En tavoittele isoja lukijamääriä, joten sikäli blogini saa pysyä minun näköisenäni. Aikaa tietysti saisi olla enemmän, jotta ehtisin säilöä enemmän ajatuksiani. Tänä talvena on jäänyt monta hyvää sieniateriaa kertomatta täällä.

Tähän kysymyslistaan liittyi tunnustus, joka pitäisi lähettää eteenpäin. Minun ongelmani on se, että nykyisin olen ihan liian kiireinen seuraamaan muiden kuin harvojen kommentoijieni blogeja (ja Maijullahan tunnustus jo on). Yhden kuitenkin keksin: Aman Ruusuvesi-blogi. Käykää katsomassa, niin tiedätte, miksi.

Ei kommentteja: