sunnuntaina, maaliskuuta 30, 2014

Talvikäsityö valmistui

Maton "oikea" puoli.
Tämän vuoden talvikäsityöni valmistui juuri sopivasti kesäajan alettua. Virkkasin äsken viimeiset reunukset t-paita-matonkuteesta virkattuun mattoon.

Minulle iskee usein vuodenvaihteen paikkeilla jokin käsityöidea. Itse asiassa tein varsinaisen talvikäsityön valmiiksi jo tammikuussa, neuloin muutaman viikon villashaalia liukuvärjätyistä langoista.

Villashaali sohvan käsinojalla.
Sen jälkeen käsissä tuntui tv:tä katsoessa kovin tyhjältä, joten aloin pohtia, mitä voisi neuloa trikoomatonkuteesta. Olin itse siivoillut kaappeja ja tytär oli muuttamassa, joten tarjolla oli aikamoinen määrä vanhoja t-paitoja. Aloin leikellä niistä kudetta ja virkata neliöitä ilman tarkkaa ajatusta siitä, mitä neliöistä syntyy.

Kun noin 20 X 20 sentin neliöitä alkoi olla iso pino, päätin koota niistä maton. Tytär ihastui ideaan, joten tilkkumatto menee hänen kotiinsa joko eteiseen tai parvekkeelle. Ihan hauskaa, koska pääosa kuteista on tullut hänen taloudestaan. Noihin käyttöihin aika paksu matto myös sopii hyvin.

Maton "nurja" puoli.
Yritän nyt pidätellä itseäni ja olla keksimättä uutta käsityötä, sillä hartiat ovat olleet aika kovilla näiden painaviksi kasvaneiden projektien kanssa. Matonkuteista tulee lisäksi aivan hirveästi pölyä, joka on tarttunut kiinni nojatuoliin, mattoon ja kaikkialle ympäristöön. Ainakin teen ison siivouksen ennen seuraavaa projektia. Onneksi t-paidat myös loppuivat! Seuraavaa ideaa odotellessa...2 kommenttia:

Hilpeä hiihtäjä kirjoitti...

Hieno! Minäkin leikkelin viime kesänä miehen teepaitoja - mutta kuistilla, koska ne pölyävät. Sitten tein sellaisen virkatun korin.

Ina Ruokolainen kirjoitti...

Koria minäkin aluksi harkitsin, mutta sitten homma vähän karkasi käsistä.