lauantaina, maaliskuuta 22, 2014

Kotiseutupyöräilykausi on avattu

Vielä eilen suunnittelimme talven viimeistä hiihtoa, mutta se vaihtui ensimmäiseen pyörälenkkiin. Ja nyt täytyy taas kerran kehua täällä asuvaa miestä, joka keksi hauskan kohteen pyöräilyllemme.

Hän oli jostain netin syövereistä löytänyt tiedon veteraanikuorma-autojen kevätpäiväntasauksen ajosta, joka noudatteli yhtä meidänkin suosimaa reittiä eli lähti Lahdesta Pennalantietä pitkin Orimattilaan ja kääntyi Pennalasta Lankilantietä Villähteelle jatkaakseen sieltä edelleen Vierumäelle ja lopulta Vääksyyn.

Kävimme ensin katsomassa autoja lahtelaisen rekkaliikkeen pihassa ja sen jälkeen lähdimme ennen autoletkaa kohti Pennalaa, jonne on Lahden keskustasta n. 14 kilometrin matka. Sieltä löytyikin hyvä risteys, jossa saimme muiden uteliaiden kanssa seurata puunattujen museoautojen ajoa letkassa.

Seisoimme Pennalassa sen verran pitkään, että päivän ohjelman kannalta oli parasta lähteä ajamaan samaa tietä takaisin. Vielä matkalla näimme viimeiset kaksi porukkaa autoletkasta, jonka piti liikennteellisistä syistä jättää rakoja muille ajoneuvoille.

Ajoimme yhteensä noin 30 kilometriä, mikä oli minulle oikein sopiva kauden aloitusmatka. Etenkin kun alla oli vielä raskas kaupunkihybridi maantiepyörän sijasta. Hyvä niin, sillä maantiepyörän ohuet renkaat olisivat kyllä olleet kovilla sepelin, soran ja jääsohjon päällä. Pääosin tiet olivat kuitenkin aivan ajettavassa kunnossa, joten kyllä se kausi taisi alkaa nyt.
Ei kommentteja: