lauantaina, marraskuuta 20, 2010

Hiihtokausi avattu

Heti kun lumi oli satanut Lahdessa maahan torstaina, puoliso alkoi seurata latu- tiedotteita. Täällähän on ympäristössä ehkä Etelä-Suomen parhaat latuverkostot Hollolasta Lahteen ja Nastolasta Heinolaan, ja hetihän niitä oltiin sekä kunnostamassa että käyttämässä ESS:n uutisen perusteella. Myös Vierumäki näyttää kertovan latutiedotteessaan, että latuja pohjataan ja uutta lunta tykitetään.

Eilen mies kävi hakemassa sukset maalta varastosta ja ajoi samalla ladun varteen katsomaan, että Hollolan Heinsuolla todellakin pääsee hiihtämään. Tänä aamuna hän kunnosti meille ensimmäiset parit, minkä jälkeen oli kauden avauslenkin aika. Minä yritin vähän nurista lähtöpaikan valintaa vastaan, sillä Heinsuolla lenkki pitää aloittaa kipuamalla ihan kohtalaisen rankka mäki ylös. Tajusin toki sitten itsekin, ettei nirsoilu tässä vaiheessa kannata.

Ihan hyvä, sillä nousu meni yllättävänkin sujuvasti! Tekniikka ja voimat riittivät luisteluun koko ylämäen matkalla. Hengästyin ihan reippaasti, mutta jo ensimmäisessä alamäessä hengitys tasaantui. Sen jälkeen noin tunnin kestänyt hiihtolenkki oli silkkaa nautintoa. No, vähän oikeaan polveen pisti, mikä on luultavasti harjoittamattomien lihasten syytä. Kunhan kausi vanhenee, vaivatkin todennäköisesti helpottavat.

Sekin tuli taas todettua, miten kokonaisvaltaista liikuntaa hiihto on. Lenkin ja suihkun jälkeen pääsimme pirteinä lounaspöytään, mutta kohta syömisen jälkeen iski väsymys. Useinhan minä viikonloppuna otan jonkinlaiset päiväunet, mutta nyt kyllä vajosin pariksi tunniksi aivan jonnekin syvyyksiin. Koko kroppa oli aivan uupunut, eikä pää noussut tyynystä käskemälläkään.

Seuraava kerta on luultavasti jo paljon helpompi, ellei siihen mene kovin monta viikkoa. Nyt on jo luvattu kiristyvää pakkasta, ja ainahan tähän aikaan tullut lumi voi vielä sulaakin. Toivottavasti ei - kyllä oikea lumitalvi sopii suomalaiselle paljon vesisadetta ja pimeyttä paremmin. Sen huomasi jo viime viikon iloisista kommenteista ja omien ja tuttujen koirien elekielestä valkoisen hötön keskellä.

Ei kommentteja: