lauantaina, kesäkuuta 21, 2014

Kuvia juhannuspyöräilyltä

Meille suurinta suven juhlaa on päästä yhdessä pyöräilemään. Eilen saimme vanhan koiran hoitoon anopille ja kävimme maltillisella noin 33 kilometrin lenkillä Hollolan kirkonkylästä ensin Uskilan koulun ohi (huh, ylämäkeä!), Hatsinantieltä Isomyllyntielle ja sieltä Manskiventielle kohti etelää. Hatsinantien risteyksessä käänsimme takaisin kohti kirkonkylää.

Isomyllyn- ja Manskiventiessä puolison piti tosin pysähtyä vaihtamaan rengasta, joka oli vaikuttanut epäilyttävältä jo kotona pumpatessa. Jokin pikku reikä siellä varmaan oli, koska rengas oli ehtinyt pehmetä aika lailla jo noin viidentoista kilometrin aikana.

Aika paljon näkyi olevan muitakin pyöräilijöitä liikkeellä, eikä ihme. Eilen Lahden ja Hollolan maisemissa oli oikein hyvä pyöräilysää. Tuntui paljon rentouttavammalta istua satulassa kuin ajatella olevansa yhdessä niistä autoista, jotka kiireisen oloisesti suhailivat viime hetkellä kaupan pihasta kohti juhannuskohdetta.
Anoppilan pihassa juhannustunnelma oli käsin kosketeltava, sillä eteläisellä Vesijärven rantatontilla on lähes aina monta astetta lämpimämpää kuin muualla. Monenlaiset kukat kukkivat, myös viimeiset juhannusruusut rannassa. Auttelimme hetken talon töissä ja lähdimme sen jälkeen takaisin kaupunkiin luontoannoksemme täyttäneinä.Tänään sataa, mutta aiomme silti käväistä ainakin jonkinlaisella kaupunkipyöräilyllä sillä aikaa, kun tytär puolisoineen on luvannut hoitaa koiraa ja laittaa ruokaa. Aika hyvä hyvä järjestely meidän kannaltamme. Hyvää juhannuksen jatkoa kaikille!

Ei kommentteja: