perjantaina, elokuuta 23, 2013

Pyöräilymerkinnöistä kirjaksi

Lahden kaupungin tiedotuslehti Kaupunkilainen kolahtaa pian postiluukuista ja -laatikkoihin, netissä se ilmestyi jo muutama päivä sitten. Lehdessä on useita kirjoittamiani artikkeleita, mutta tämän blogin kannalta kiintoisin on sivuilla 18-19 julkaistu pyöräilyartikkelien kokonaisuus.

Pyöräilevää pariskuntaa käsittelevän artikkelin lopussa kerrotaan nyt ensimmäisen kerran julkisesti, että kirjoittaja Ina Ruokolainen valmistelee kirjaa Lahden alueen kotiseutupyöräilystä. Viime ja tämän kesän pyörälenkkini ovat siis muuttuneet puhtaasta harrastuksesta hauskaksi (kesä)työksi, jonka tulokset julkaistaan toivottavasti jo huhtikuun alussa.

Kirjaan tulevat lenkit olen pääosin ajanut joko yksin, puolison kanssa tai porukassa, mutta vielä on jäljellä paljon tarkistettavaa, kuvattavaa ja tietenkin kirjoitettavaa. Vinkkejäkin otan vielä vastaan, vaikka kovin montaa täysin uutta reittiä en enää ehdi suunnitella ja toteuttaa.

Artikkeliin haastattelemani Miisa Jääskeläinen kertoo: "On mukava tuntea oma kotiseutu." Olen tismalleen samaa mieltä. Joka lenkillä näkee ja oppii uutta.

Ei kommentteja: