lauantaina, tammikuuta 16, 2010

Pienikin flunssa vie voimat

Kuluneella viikolla ihmettelin muutaman kerran hiipivää päänsärkyä, mutta muuten olo tuntui hyvältä. Tiistaina hiihto sujui suorastaan lentäen, kun kävin näyttämässä ystävällä muutamia luisteluhiihdon kikkoja Vierumäellä. Mutta torstaisen hiihtolenkin jälkeen alkoi ensin viluttaa, sitten väsyttää armottomasti. Ja perjantaina olinkin jo ihan täydessä flunssassa.

Oireiden (nuhaa, lievää päänsärkyä, ei ainakaan kovaa kuumetta) perusteella kyse on tosiaan "vain" flunssasta, mutta kyllä sekin uuvuttaa. Eilen ei voinut ajatellakaan työntekoa tai edes koko päivää jalkeilla. Tänään kävin aamulla ruokakaupassa, torilla ja kauppahallissa (kaikki n. 200 metrin päässä kotoa) ja olen sen jälkeen valmistanut hissukseen viikonloppuruokia. Lämpimät ruuat eli paisti ja lohkoperunat valmistuvat melkein itsekseen uunissa, lisukkeeksi on sieni- ja tomaatti-fetasalaattia. Jälkiruuaksi leivoin helppoja muffineita, joiden päällä ovat pakastimen viimeiset mustikat.

Tunnin kuluttua pitäisi syödä ja nyt väsyttää ihan vietävästi. Ehkä menen hetkeksi lepäämään ja komennan muut viimeistelyvuoroon. Tiskikoneen tyhjennyksen voin ainakin huoletta nakittaa muille, sillä ei kai kukaan halua syödä flunssaisen ihmisen käpälöimistä astioista. Ruokaa valmistaessa olen tietenkin koko ajan pessyt käsiä! Punaviiniä aion ottaa hieman "lääkkeeksi", mutta yliannosta kannattaa välttää, ettei nenä mene ihan lopullisesti tukkoon.

Ei kommentteja: