tag:blogger.com,1999:blog-13272002.post8341638465257653193..comments2023-04-10T10:35:58.670+03:00Comments on Pro Mustarousku: D-vitamiinia ja lohturuokaa marraskuuhunIna Ruokolainenhttp://www.blogger.com/profile/13158730452960727068noreply@blogger.comBlogger1125tag:blogger.com,1999:blog-13272002.post-21360113173848977772009-11-23T02:12:51.379+02:002009-11-23T02:12:51.379+02:00Oletko leiponut spelt-jauhoista? Hyvää! Kyllä pohj...Oletko leiponut spelt-jauhoista? Hyvää! Kyllä pohja tekee pizzan, sen olen tullut itsekin huomaamaan. Tuollaisia nostatusaikoja en ole harrastanut, mutta jauhojen on pakko olla kunnollista, ja äljyn oliiviöljyä. Paras pizza tulisi kuitenkin kiviarinalla ja katsoinkin telkkarista yhdestä kokkausohjelmasta, kun tekivät itse savesta uunin. Pizzat paistettiin tiilien päällä. Uuni ei ollut iso, vain yhden pizzan kokoinen. Näytti hyvältä...<br /><br />Teen itsekin pizzat nykyään niin, että joko kokkaan kasaan tomaattisoseen (tölkkitomaatteja, sipulia, valkosipulia, pippuria ja suolaa - pitkä keittoaika) tai sitten ladon pizzan päälle vaan esim. bulgarialaista fetaa muruina/kokkareina, nopeasti wokissa käänneltyä tuoretta pinaattia ja kuullostettua sipulia ja jotakin juustoa (yleensä jotain venyvää juustoa, vaikkakin harvemmin mozzarellaa ja parmesaania). Sienipizzat ovat perheen suosikkeja (tuoreita tomaatinsiivuja mukaan). Kaikkien pizzojen tärkein osa on kuitenkin pohja. Lapseni kiittävät aina erikseen pohjasta, kun se on erityisen onnistunut.. Kaupan pizzoja on aivan turha ostaa enää, ja tilauspizzakin hankittiin viimeksi, kun ostamani liha olikin pilaantunutta eik<br /> kukaan suostunut menemään keittiöön kokkaamaan mitään. Mtta ei se herkullista ollut. Ruokapöytäkeskustelu koski lähinnä sitä miten hyvää kotona tehty pizza on:)<br /><br />PS. Nuo kuvat ovat kauniita!I.O.Rumdumhttps://www.blogger.com/profile/12577526160870688839noreply@blogger.com